Česky | English

Mongolské BBQ i v ČR
Najezte se dobře i zdravě
Nejlepší suroviny
Nyní již 2 x v Praze
jQuery Slider

Mongolské barbeque


Přesný původ mongolského barbecue není známý, no všeobecně se má za to, že jeho původcem byli Džingischánovi vojáci, kteří si tyto výživné pokrmy s pomocí ohně a mečů připravovali na svých pevných železných štítech.

Možná právě oni vynalezli způsob grilování, který když se dostal do Japonska, inspiroval ke vzniku přípravou téměř stejné kulinářské tradici zvané Teppanyaki, nyní jedné z hlavních tradic japonské kuchyně.

Když se Teppanyaki v polovině minulého století dostalo na Taiwan, tamější obyvatelé tento způsob přípravy přeměnili na unikátní mongolské barbecue, které vlastně není ani ryze mongolské ani barbecue – jedná se spíše o asijskou variantu přípravy čerstvého jídla.

Tento způsob grilování na stole se postupně rozšířil do všech zemí Asie a posléze i do Ameriky a Evropy. Nyní se pohledem na mistry kuchaře, kteří na horké ploché pánvi grilují zákazníkem vybrané maso, mořské plody a zeleninu, kochají spokojení gurmáni po celém světě.

Mongolské barbecue se tak se svou výživnou a zdravou nabídkou jídla stalo oblíbenou variantou rychlého nasycení.